IngMaries Mandelbesvier

175 grader i vanlig ugn, 160 grader i varmluft.
12-15 minuter

BESKVIER
4 äggvitor vispas hårt
vänd försiktigt ner  3 hg florsocker (ca 5dl) blandad 2hg mald (skållad) mandel FÖRSIKTIGT. Vispa aldrig.
Klicka ut på plåt ( bakplåtspapper) med två desertskedar, det skall bli ca 36-40 stycken (18-20 dubbla)
Låt dem kallna på pappret och stoppa in dem i frysen, så de stelnar, för då blir det lättare att smeta på smörkrämen.

SMÖRKRÄM

1 äggula

100g smör (rumsvarmt

2tsk vaniljsocker

1,5dl florsocker

Allt blandas väl. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm mellan.

Publicerat på maj 11, 2011, i Lisen, Recept. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: