Bästa gratängen!!

Birgitta gör väldens godaste fiskgratäng! Det är med lax, Crème f, lök och citron. Och citronpeppar. Den är verkligen att rekomendera. Vill ni ha receptet i sin fullo så är det bara att fråga mig. Så skriver jag ut det helt. Den så har jag tipset hur moset får sina gula fina toppar 🙂

Publicerat på januari 30, 2011, i Lisen, Recept. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag vill ha det receptet! 🙂

    • Det skall du få! Du tar 4stycken laxfilé bitar och lägger i en form. De skall vara tinade. Sedan häller du på citronpeppar. Och lite flingsalt. Blanda 2 småburkar crème fresh med rivet citronskal och pressad citronjuice (4tsk) och flingsalt. Värm upp såsen och hacka 1 gul lök (eller röd) och blanda i såsen. Krydda med citronpeppar.
      Gör potatismos som vanligt men tillsätt 2 äggulor och spritsa det runt laxen. Sedan häller du såsen över laxen och kryddar moset lite till med citronpeppar på toppen. Sedan stoppar du in gratängen i ugnen i ca 40 min på 175-200g servera med kokta sockerärtor som du slänger i när vattnet är uppkokat och kokar en stund tills de mjuknar men ändå har ett litet krisp. Lägg på en klick smör och flingsalt. Lycka till!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: